İçeriğe geç

Hizmet Içi Eğitim Nedir Eğitim Bilimleri

Hizmet içi eğitim nedir?

Hizmetiçi Eğitim (HİE): Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkez teşkilatında, illerde ve talep halinde özel eğitim kurumlarında çalışan personelin bilgi, beceri, tutum, performans, verimlilik ve motivasyonunu artırmaya yönelik planlı eğitim kurslarıdır.

Hizmetiçi eğitim türleri nelerdir?

Hizmetiçi eğitimin çeşitleri: Bunlar; oryantasyon eğitimi, temel eğitim, gelişim eğitimi, bitirme eğitimi, yükseltme eğitimi ve özel alan eğitimidir.

Hizmetiçi eğitim işlemde ne demek?

Yarı zamanlı eğitim, bireylerin becerilerini resmi eğitim dışında geliştirmelerini sağlayan eğitimdir. Bu eğitim kursları, işverenin isteklerine veya bireyin kendi istek ve ilgi alanlarına göre uyarlanabilir.

Hizmet içi eğitime niçin ihtiyaç olabilir?

Hizmet içi eğitimin zorunlu olmasının başlıca nedenleri; çalışanların bilgi ve becerilerini genişletmek, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, kariyerlerinde ilerlemek ve mesleki alanlarında daha da gelişmek istemeleridir.

Hizmet içi eğitim ilkesi nedir?

Sürekli eğitim; Çalışan işçilerin mesleğe uyum sağlamaları, meslekte ilerlemeleri ve gelişmeleri için gerekli olan her türlü eğitim ve öğretim tedbirlerini ifade eder.

Hizmet içi eğitim nerede yapılır?

Eğitim faaliyetleri merkezden (bakanlıklar) ve yerelden (illerin milli eğitim müdürlükleri) organize edilir ve resen veya isteğe bağlı olabilir.

Hizmet içi eğitime katılmak zorunlu mu?

Madde 26 – Sürekli eğitime katılım personel için zorunludur. Eğitim katılımcılarının sayısı ve nitelikleri programlarda belirlenir.

Eğitim türleri kaça ayrılır?

Eğitim türlerinden bahsetmek istersek, eğitimi temelde iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Bunlar resmi ve gayri resmi eğitimdir. Resmi eğitim sistematik ve planlıyken, gayri resmi eğitimin daha plansız ve doğaçlama olduğunu söyleyebiliriz.

Hizmetiçi eğitime nereden bakılır?

➢ MEBBİS’e (Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Sistemleri) giriş yapınız (Ekranda çıkan TC Kimlik Numaranızı, Şifrenizi ve Güvenlik Kodunuzu girerek) ➢ Sol panelde bulunan “Hizmet İçi Eğitim Modülü”ne tıklayınız.

Hizmetiçi eğitim nasıl verilir?

1. (MEBBİS)’e giriş yapılır (Ekranda görüntülenen TC kimlik numaranız, şifreniz ve güvenlik kodunuzu girerek). 4) Faaliyet yılı, türü ve çeşidi seçilir. 5) Sorumlular (Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü) ve ilgili birimler seçilir. 6) Katılmak istenen eğitim türü (yüz yüze, uzaktan) seçilir.

Hizmetiçi eğitim hangi birime bağlıdır?

(4) Eğitime katılan personel, eğitim süresince idari olarak Program Yöneticisine bağlı olacaktır.

Hizmet içi eğitimde eğitim yöneticisi ek ders alır mı?

Bu madde kapsamında yöneticilere, yöneticilik sorumlulukları gereği fiilen ders vermeye ayırdıkları süre dışında herhangi bir ek öğrenim ücreti ödenmez.

Hizmet içi eğitimi kimler verebilir?

(j) Kurslar sonunda başarılı adaylara başarı belgeleri, seminerler sonunda ise Bakanlıkça yürütülen hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde Daire Başkanı, Valilikçe yürütülen mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ‘Seminer Katılım Belgesi’ verilecektir.

Hizmet içi eğitim faaliyetlerinin nerede düzenlenmesi esastır?

b) Programların süresi, ulaşılmak istenen amaca göre belirlenir; program belirlenirken, programın yeri, ayrılacak kaynaklar, eğiticiler ve kursiyerler gibi programı oluşturan tüm unsurlar dikkate alınır. MADDE 19-(1) Eğitim, Bakanlık merkezinde yapılır.

Hizmetiçi eğitimde rapor alınır mı?

f) Eğitim merkezinin faaliyetleri hakkında her 6 ayda bir bölüme rapor verir. g) Merkezdeki komite ve komisyonların başkanları.

Hizmetiçi seminere katılmak zorunlu mu?

Mazeretsiz olarak faaliyetlere katılmayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sürekli eğitim yönetmeliğine göre kurslara sürekli katılım zorunludur. Bu nedenle faaliyetler başladıktan sonra gelenler ve son programdan önce ayrılanlar faaliyetten çıkarılacaktır.

Hizmet içi eğitim kaç gün sürer?

Halk sağlığı hemşirelerinin yetiştirilmesine yönelik hizmet içi eğitim programlarının süresi üç aydan az olamaz. Eğitimin yeri ve uygulanması: Madde 23 – Hizmet içi eğitimin Bakanlık merkezinde yapılması esastır.

Hizmetiçi eğitimde rapor alınır mı?

f) Eğitim merkezinin faaliyetleri hakkında her 6 ayda bir bölüme rapor verir. g) Merkezdeki komite ve komisyonların başkanları.

Hizmet içi eğitim ücreti ne kadar?

Eğitim kurumlarında merkezi olarak yürütülen eğitim kursları için ücret tarifesi 2024’ten itibaren geçerlidir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort